Pfeiffer | Behandeling Pfeiffer | Medicatie Pfeiifer


Medicatie pfeiffer

De ziekte van pfeiffer wordt veroorzaakt door het virus: Epstein-Barrvirus. Omdat pfeiffer wordt veroorzaakt door een virus verklaar het direct dat antibiotica of andere medicatie geen zin heeft. Keelontsteking kan erg veel pijn doen, we raden daarom aan om te kiezen voor een goede pijnstiller. We raden hierbij aan om 2 a 4 keer per 24uur een 500mg paracetamol in te nemen. Mocht deze pijnstiller niet voldoen helpen, dan kunt u Ibuprofen of diclofenac proberen. Houdt hierbij rekening dat deze pijnstillers maagklachten kunnen geven. 

Rust nemen met pfeiffer

Wel zijn er een aantal punten die de behandeling van pfeiffer kunnen versnellen, één daarvan is rust nemen.
Het is verstandig op bij de ziekte van pfeiffer voldoende rust te nemen en gezond en met name gevarieerd te eten.
Vaak heb je met deze ziekte van pfeiffer weinig eetlust, maar probeer toch voldoende te eten. Een goed en spoedig herstel begint namelijk bij het eten. Wanneer men weinig zin heeft aan eten, probeer dan meerdere keren per dag kleine hoeveelheden eten te nemen. Het is verstandig om bij deze ziekte weinig tot geen alcohol te nuttigen, dit kan het genezingsproces alleen vertragen.

Actief na ziekte van pfeiffer

Over het algemeen genomen, kan 50 procent van alle personen met twee weken weer aan het werk of naar school.
Met een maand is 90 procent van alle personen weer actief. De laatste 10 procent zijn in gevallen waar de ziekte van pfeiffer erg is.